Waarom een overhemd soms niet moet opvallen

februari 24, 2018 Uit Door admin

Denk jij als man eigenlijk wel voldoende na over jouw overhemdkeuze? Het kan in heel veel gevallen namelijk aan te raden zijn om een overhemd te kiezen dat juist zo min mogelijk opvalt. Hoewel het een belangrijk onderdeel van je garderobe vormt is het juist zo dat je jezelf juist door andere kledingstukken veel beter kunt onderscheiden. Om die reden zijn dus ook een aantal zaken van groot belang wanneer je een keuze voor een bepaald overhemd moet gaan maken. Dit betekent bijvoorbeeld dat een keuze voor een goed passend overhemd cruciaal is.

Das of strik

Het zijn vaak juist de accessoires en de aanvullende kledingstukken die het verschil voor je kunnen maken. Dit betekent dus dat een das of strik, maar bijvoorbeeld ook een horloge en manchetknopen, de zaken zijn die eruit moeten springen wanneer je een scherpe indruk wilt maken. Daarom is de keuze voor een overhemd er vaak één van neutraliteit. Dat verklaart ook waarom het witte overhemd vooral op zakelijk gebied altijd zoveel succes heeft gehad. Nog altijd is het overgrote deel van de overhemddragers op de werkvloer zeer gecharmeerd van witte overhemden met een goede lengte en pasvorm zijn.

Wat is er mis met kleur?

De vraag die zich dan vaak opdringt is natuurlijk wat er dan eigenlijk mis is met kleur? Een goed overhemd in een leuke kleur kan immers ook mooi zijn. Hier is natuurlijk niets aan miszegd. Het is echter wel zo dat overhemden in een mooie kleur vaak beter werken in een andere setting. Denk bijvoorbeeld aan een gezellige borrel in de vrije tijd. Wel is het dan ook zo dat het overhemd vooral goed moet passen. Hiervoor kunnen bijvoorbeeld overhemden met mouwlengte 7 zeer geschikt zijn. Pasvorm is in alle gevallen immers de belangrijkste factor waar het gaat om succes.