Manchetknopen: belangrijke eigenschap van feestelijke kleding

juli 19, 2016 Uit Door admin

manchetknopenAls het gaat om zakelijke of feestelijke kleding, dan zijn er grote verschillen tussen mannen en vrouwen. Vrouwen hebben een ontzettend grote keuze in het soort kleding dat ze aankunnen. Mannen zijn vooral aangewezen op een pak. Dat is gunstig, want mannen hoeven dan niet zoveel keuzes te maken qua kleding en de keuzes die ze moeten maken, zijn redelijk duidelijk vormgegeven. Het heeft ook een nadeel, want het wordt moeilijker om eens goed uit te pakken en je echt te onderscheiden, zoals vrouwen dat kunnen met hun kleding. Hoe kun je je pak extra feestelijk maken, zodat je je kleding bij speciale gelegenheden kunt onderscheiden van het pak dat je elke dag voor je werk draagt?

Accessoires maken de man
Je zou het niet denken, maar accessoires maken de man. Ja heus, het is niet alleen een geëigend middel voor vrouwen om zich onderscheidend te kunnen kleden. Als man kun je gebruik maken van accessoires om onderscheid te maken tussen verschillende gelegenheden. Schoenen en riem kunnen bijvoorbeeld al een wereld van verschil maken. Een schoen die je aan doet op je bruiloft, bijvoorbeeld, zou je niet zomaar aandoen wanneer je in pak op je werk verschijnt. Ook sieraden kunnen hier een bijdrage aan leveren. Draag een extra mooi horloge en doe die ring eens om die je normaal in je la laat liggen. Maar het grootste wapen van de man om zijn pak extra op te doffen voor een speciale gelegenheid, is het gebruik van manchetknopen.

Wat zijn manchetknopen?
Een manchetknoop wordt gezien als een luxe vorm knoop. Het is geen gewone knoop, omdat hij niet vast zit aan de mouw van je overhemd. Het is een knoop die je gebruikt aan de mouw van een overhemd dat alleen knoopsgaten bevat, maar de knopen zelf niet. Een manchetknoop bestaat uit een bovenstuk dat op de bovenkant van de mouw komt, met een langwerpig staafje eronder dat door beide knoopsgaten gaat. Aan het einde van dit langwerpige staafje zit een dwarsstaafje, dat aan de binnenkant van de mouw zit, waar de normale knoop normaal zit vastgestikt. Met een manchetknoop trek je extra aandacht. Ze zijn dan ook te koop in veel verschillende vormen en materialen. De een is wat luxer dan de ander. Het soort knoop dat je koopt is dus afhankelijk van de gelegenheid waarvoor je hem nodig hebt. De meest exclusieve knopen zijn dubbele manchetknopen, manchetknopen met een steentje en manchetknopen die voornamelijk gemaakt zijn van goud of zilver of een ander edelmetaal.

Waar koop je manchetknopen?
Voor het kopen van je accessoires zou je het je als man zijnde bij voorkeur niet al te moeilijk maken natuurlijk. Waar koop je je manchetknopen dan bijvoorbeeld? Ten eerste kun je ervoor kiezen om naar een merkwinkel, zoals Hugo Boss, of een juwelier te gaan. De echte merkwinkels bevinden zich altijd in bepaalde delen van de stad of in een Outlet Centre, zodat je meteen weet waar je naartoe moet. Ook kun je ervoor kiezen om de juiste accessoires via internet te bestellen. Handig is bijvoorbeeld om manchetknopen meteen met je overhemd mee te bestellen. Dit is mogelijk op overhemden.com. Hier kun je eerst heel gemakkelijk het juiste overhemd vinden door te zoeken op de verschillende categorieën. Zelfs de dubbele manchetten overhemden vind je er. Vervolgens kun je onder het kopje ‘accessoires’ je manchetknopen uitzoeken. Twee vliegen in een knap, lekker vanuit je luie stoel.